Saminvest investerar i Node Ventures första fond

Saminvest har utfäst motsvarande 200 miljoner kronor till First Node Ventures Fund. Fonden ska investera i techbolag i framför allt de nordiska länderna.

Fondens investeringsinriktning är framförallt techbolag i tidiga skeden i främst Sverige men även övriga Norden i flera olika branscher.

”Vi är mycket stolta över att vara en ankarinvesterare i Node Ventures första fond och därmed kunna stötta etableringen av en svensk techfond där teamet består av välmeriterade investerare som arbetat många år inom det nordiska ekosystemet” kommenterar Peder Hasslev, vd på Saminvest.

John Elvesjö, general partner, kommenterar: ”Vi är mycket nöjda med det stöd vi har fått av Saminvest vilket möjliggör en fortsatt satsning på framtidens innovativa techentreprenörer, där vi ser ett starkt affärsflöde inom ramen för vårt investeringsfokus”.

”Node Ventures är ett mycket meriterat team och har en gedigen och väldokumenterad erfarenhet inom sektorn, vilket vi sammantaget bedömer kommer vara till gagn för techbolag som har som ambition att växa och utvecklas”, säger Magnus Skåninger, chef för fondinvesteringar på Saminvest.

Investerarna i First Node Ventures Fund består av förutom Saminvest av ett antal privata investerare och grundarna.

Nyhetsarkiv