Saminvest satsar 155 miljoner i ny fond med J12

Saminvest investerar 155 miljoner kronor i J12, en nybildad svensk fond som inriktar sig på tillväxtbolag i tidiga skeden. Därmed etableras en välbehövlig riskkapitalaktör med fokus på företag i tidiga faser som kan följa med som ägare under företagens utvecklingsresa tills mer traditionella VC-aktörer tar stafettpinnen vidare.

”I Sverige behövs fler fonder med tillräcklig finansiell kapacitet att följa med som ägare under företagens utvecklingsresa. J12 kommer att investera i uppemot 30 innovativa startup-bolag i olika branscher och medverka till portföljbolagens framtida finansiering och utveckling” säger Peder Hasslev, VD för Saminvest.

Hittills har totalt drygt 300 miljoner rests till J12. Målet är att öka fondens kapital till cirka 500 miljoner kronor.

Nyhetsarkiv