Saminvest investerar i Stings investeringsbolag Propel Capital V för att stötta startupbolag.

Av de 25 miljoner som Propel Capital V rest går Saminvest in med drygt 11 miljoner kronor. Dessutom avsätter Saminvest upp till 45 miljoner kronor ytterligare för kommande sam- och följdinvesteringar med utvalda affärsänglar som investerat i bolaget.

– Vi är mycket glada att även kunna medverka som investerare i Propel Capital V. Vi ser det som en naturlig fortsättning på vår investering i Propel Capital IV. Saminvest fortsätter på så sätt att förbättra tillgången på kapital i tidiga skeden, säger Peter Hasslev, VD på Saminvest.

Inkubatorn Stings investeringsbolag Propel Capital gör drygt 20 startupinvesteringar per år.

”Intresset för att investera i Propel Capital V har varit det klart största vi upplevt hittills. Vi ser det som ett kvitto på att tidigare generationer av Propel Capital utvecklas fint och att vi har en modell som verkligen fungerar”, säger Maria Ljungberg, VD på Propel Capital, i ett uttalande.

Kontaktuppgifter:
Peder Hasslev, VD Saminvest, peder.hasslev@saminvest.se

Nyhetsarkiv